Hond uit buitenland opvoeden.
Wanneer u een hond uit het buitenland heeft geadopteerd en deze veilig thuis is aangekomen begint het avontuur pas echt! Deze honden hebben vaak al een heel verleden en hebben heel wat opvoeding/socialisatie gemist. Daardoor zie je heel vaak dat ze moeilijker of helemaal niet kunnen loslopen, angstig zijn en zich zeker de eerste tijd moeilijk kunnen binden aan de 'roedel'.
Deze problemen zijn zeker wel op te lossen maar hebben wel tijd nodig. Belangrijkste is de eerste tijd niet teveel van de hond te vragen en deze rustig aan de thuis situatie te laten wennen. Dat geeft namelijk al genoeg prikkels! Bij deze honden is structuur de eerste tijd ook enorm belangrijk. Dit houdt in, rond dezelfde tijden eten, (prikkelarme omgeving) uitlaten en andere dagelijkse dingen. Honden uit het buitenland moeten namelijk nog zoveel verwerken dat elke extra prikkel die erbij komt net teveel kan zijn. Het kan ook zijn dat zodra de honden op hun gemak zijn in een latere periode zij juist allerlei gedragsproblemen ontwikkelen. Dat komt omdat juist in rust toestand de prikkels beter verwerkt worden.
Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in:
Sloopgedrag, angst voor bepaalde dingen, snel schrikken en piepen/onrustig gedrag.
Het is soms lastig in de beginfase om de hond goed te leren begrijpen en een band op te bouwen. Wanneer u de hond behandeld als een puppy die ook nog niet veel geleerd heeft komt u al een heel eind, verwacht vooral niet teveel van hem/haar. Alles wat de hond wel kent of snel oppikt is uiteraard alleen maar mooi meegenomen! Honden leren in stapjes, het is dus vrijwel niet mogelijk om te verwachten dat hij/zij bijvoorbeeld keurig een half uur alleen in de bench kan vertoeven of dat de hond meteen keurig naast aan de riem loopt.
Heeft u behoefte aan advies op maat of iemand met meer kennis in huis, neem dan contact op via deze link.